Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație de urgență în apropierea ambasadei SUA din Liban: Focuri de armă, dar fără victime raportate

seatemperatu.re
Lebanon liban steag

Focuri de armă au fost semnalate miercuri seara în apropierea Ambasadei SUA din Liban, situată la o periferie a capitalei Beirut, fără ca incidentul să fi făcut vreo victimă, informează joi France Presse, citând un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane.

"În jurul orei locale 22:37 (19:37 GMT), au fost semnalate tiruri în apropiere de intrarea în ambasadă", a declarat purtătorul de cuvânt Jake Nelson, adăugând că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident şi că ambasada se află în "contact strâns cu forţele de securitate libaneze", conform Agerpes.

Complexul care adăposteşte ambasada americană, o adevărată fortăreaţă, este situat în Awkar, o suburbie în nordul Beirutului.

Incidentul intervine la aceeaşi dată cu explozia unei maşini-capcană în 1984 în faţa Ambasadei SUA în aceeaşi zonă, care s-a soldat atunci cu 11 morţi şi zeci de răniţi, atac atribuit de SUA mişcării şiite Hezbollah, susţinute de Iran.

Ambasada americană s-a mutat în suburbia din nordul Beirutului după atentatul sinucigaş care îi distrusese vechiul sediu în aprilie 1983 şi făcuse 63 de morţi în plin război civil (1975-1990). Atentatul a fost revendicat de către Jihadul Islamic, o grupare care - potrivit Washingtonului - avea legături cu Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.