Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație de urgență la Slănic înainte de Paște. Urmează noi evacuări ale populației

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
strada surpata slanic prahova

Autoritățile din Prahova vor să facă noi evacuări ale locuitorilor din orașul Slănic. Este vorba despre locuitorii care se află în zona din apropierea craterului apărut în oraș. Autoritățile vor emite avertisment RO Alert.

Măsura privind evacuarea a fost anunțată pe site-ul Prefecturii Prahova.

„Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului”, a anunțat Prefectura Prahova.

În curând se va emite un mesaj RO Alert pentru zona afectată, mai anunță Prefectura.

„De asemenea, prefectului județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități”, scrie în mesajul publicat pe portalul Prefecturii.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat informația și a anunțat că o încă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, pentru a efectua o nouă analiză.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.