Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dificilă pe frontul de est: Rușii aduc întăriri și încercă să preia ințiativa în Donbas

harta donbas

Rusia a desfășurat mai multe forțe în prima linie de est a Ucrainei în încercarea de a avansa spre Lyman și Kupiansk și de a prelua inițiativa, a informat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, pe 19 iunie.

Situația din regiune este „dificilă” pe fondul luptelor grele și intensificării bombardamentelor rusești, dar forțele ucrainene „nu permit inamicului să avanseze”, a spus Maliar pe Telegram.

Potrivit oficialului, Rusia nu și-a abandonat planurile de a ocupa întreaga regiune Donețk și Lugansk, care este în prezent „principala direcție ofensivă” a trupelor ruse.

Prin urmare, Moscova și-a concentrat „un număr semnificativ” de trupe în estul Ucrainei, în special unitățile de asalt aeropurtate, a adăugat ea.

Mai devreme în aceeași zi, Ministerul Apărării din Regatul Unit a scris în actualizarea sa de informații că Rusia a început să-și relocalizeze forțele de pe malul estic al râului Nipro pentru a consolida sectoarele Zaporizhzhia și Bakhmut.

Pe 15 iunie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că trupele ruse au fost redistribuite din sectoarele sudice în zona Bakhmut.

Contraofensiva mult așteptată a Ucrainei este în desfășurare în regiunile Zaporizhzhia și Donețk. Până acum, opt așezări au fost confirmate ca fiind eliberate de forțele ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.