Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație disperată în țară. Asistența Socială a rămas fără bani!

YouTube
Constantin Radulescu

Direcțiile generale de asistență socială din județe au rămas fără fonduri. În ultimul timp tot mai mulți președinți de consilii județene au reclamat public problema și au avertizat asupra riscurilor generate de lipsa banilor pe care guvernul refuză să îi trimită.

Vezi și: CCR, lovitură usturătoare pentru Guvernul Orban: Alocațiile trebuie dublate

Președintele Consiliului Județean Vâlcea (CJ Vâlcea), Constantin Rădulescu, susține că situația este foarte grea, dar că va face tot posibilul să nu îi lase pe oameni fără bani pentru cele mai stricte necesități. Cel mai probabil se vor lua bani de la alte capitole bugetare.

”Din păcate, la ora actuală, nu avem nicio reglementare clară și nici bani alocați, din partea guvernului, pentru cheltuielile cu cazarea și hrana angajaților DGASPC Vâlcea.

Din cauza faptului că se întârzie să se ia o decizie în acest sens, am hotărât să convoc o ședință extraordinară de Consiliu Județean pentru a rezolva această problemă.

Vom aloca, din bugetul propriu al județului, fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana salariaților izolați preventiv la locul de muncă.

Să fie foarte clar: nu îi lăsăm pe oameni la greu! De altfel, noi am mai avut o ședință de Consiliu Județean, în care am aprobat alocarea sumei de 544.000 lei, pentru decontarea cheltuielilor cu alocația de hrană și indemnizația de cazare pentru personalul din serviciile sociale publice și private, aflat în izolare preventivă la locul de muncă.

Totodată, numai în luna iulie, am deschis credite bugetare pentru bunuri și servicii în valoare de 1.000.000 lei, din care se pot achiziționa și materiale sanitare, materiale de protecție, dezinfectanți etc.”, susține Constantin Rădulescu.

”Daca nu ne vor vira banii pt DGASPC de la Guvern voi fi nevoit sa lansez o campanie umanitara sa avem cu ce ingriji oamenii din centre. Aici avem oameni bolnav grav.... grav de tot.... afectiuni psihiatrice... demente senile... oligofrenie.... combinate si cu ciroze... diabe etc.... e o suferinta cumplita. Trebuie bani sa avem cu ce sa- i ingrijim pe acesti oameni iar banii veneau de la guvern. E o lege data dar nu are norme ... specificatii..... vom ajunge sa iesim in strada sau sa strangem bani in campanii umanitare. Aici se lucreaza cu medicamente scumpe... speciale.... nu e de joaca. Angajatii lucreaza acum si sub teroarea COVID pe langa bolile grave ale pacientilor. Pe bune... e o situatie disperata. Sper sa primim banii altfel e nenorocire”, spune președintele Rădulescu în cea mai disperată declarație posibilă a spus ulterior șeful CJ Vâlcea pentru publicația locală criterii.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.