Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie disperată pentru familia unei românce care a murit împreună cu copilul său, în Italia

Elena, 36, şi fiul său, Francesco, 6, au murit în somn, într-o parohie din Italia. Totul a pornit de la o sobă pe gaz lăsată nesupravegheată peste noapte. Familia din România aleargă disperată după bani pentru repatriere şi pentru înmormântare, anunță Mediafax.

Pe 16 decembrie 2020, mama Elena Cătălina Pânzaru şi fiul Francesco au fost găsiţi fără răsuflare într-o cameră a parohiei San Martino din Velletri, regiunea Lazio. Cauza decesului: intoxicare cu monoxid de carbon.

Până acum, ancheta oficialităţilor nu a permis familiei să le aducă trupurile în ţară, pentru a fi înmormântate creştineşte.

Corpurile au stat în ultimele luni la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata, unde s-a stabilit cum s-a petrecut tragedia, a informat portalul ilmeridianonews.it.

După ce s-a aflat că rudele Elenei nu au posibilităţi materiale, pe Internet s-a declanşat o campanie de strângere de bani pentru repatrierea femeii şi a copilului.

Elena lucra ca îngrijitoare (batantă) în Italia. La un moment dat, a rămas fără serviciu şi şi-ar fi găsit refugiu în parohia San Martino, aflată în administrarea Asociaţiei San Girolamo Emiliani.

Peste noapte, pentru a se încălzi, Elena a aprins o sobă pe gaz. Rămasă fără oxigenul necesar arderii, flacăra s-a stins repede, iar gazul i-a asfixiat pe femeie şi pe fiul acesteia. Oamenilor legii sosiţi la faţa locului nu le-a rămas decât să le constate decesul. Elena avea 36 de ani, iar copilul - 6 anişori.

Pentru a putea repatria corpul unei persoane decedate, costurile solicitate de firmele care se ocupă cu serviciile funerare depăşesc suma 5.000 de euro. Transportul este special şi se efectuează folosind un sicriu confecţionat din zinc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.