DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Situație dramatică în Siria: Sunt sute de morți iar cutremurul a devastat regiuni întinse din Nord

SANA
siria cutremur

În timp ce lumea își concetrază atenția pe Turcia după cutremurele devastatoare, situația din Siria, țară afectată deja de un lung război civil,  este la fe de dramatică.

Egiptul și Arabia Saudită și-au exprimat sincerele condoleanțe și solidaritatea cu Siria, notează SANA.

Ministerul egiptean al Afacerilor Externe a subliniat luni într-o declarație disponibilitatea țării sale de a oferi asistență pentru a face față efectelor acestui dezastru oribil, dorind o însănătoșire rapidă pentru răniți.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe saudit a declarat într-o declarație că Regatul urmărește îndeaproape cursul evenimentelor nefericite din Republica Arabă Siriană, în urma cutremurului care a provocat sute de morți.

Ministerul de Externe saudit a exprimat solidaritatea, simpatia și condoleanțe ale Regatului fraților din Siria, urând o însănătoșire rapidă pentru răniți.

Ministerul Sănătății a declarat că numărul morților din cauza cutremurului s-a ridicat la 326 de morți și 1042 de răniți în provinciile Lattakia, Alep, Hama și Tartous.

Ministrul adjunct al Sănătății, dr. Ahmad Damiriah, a declarat pentru SANA că 4 camioane încărcate cu medicamente, materiale chirurgicale și de urgență au fost trimise la Alep, Lattakia și Hama, pe lângă trimiterea de convoaie medicale de la direcțiile de sănătate din Damasc, Damasc Countryside, Quneitra, Homs și Tartous până în provinciile Alep și Lattakia.

Dr. Damiriah a adăugat că 28 de ambulanțe și 7 clinici mobile au fost trimise din Damasc și Damasc Countryside, Quneitra, Homs și Tartous pentru a sprijini Alep și Lattakia.

Dr. Damirah a subliniat că camera de management al urgențelor din Ministerul Sănătății a făcut o evaluare promptă și proactivă a situației, afirmând că răspunsul continuu este coordonat în diferite provincii.

El a menționat că toate instituțiile sanitare publice și private sunt într-o stare de alertă continuă în toate provinciile.

Dr. Damiriah a subliniat că gestionarea convoaielor medicale din provincii se realizează sub formă de ambulanțe și clinici mobile cu cadrele lor medicale, inclusiv rechizite și medicamente de urgență și chirurgicale și trimise în zonele afectate.

Rapoartele inițiale primite de Direcția Generală de Antichități și Muzee din unele provincii indicau că au fost cauzate pagube unor situri arheologice în urma cutremurului din această dimineață.

În Alep, castelul a suferit pagube minore și moderate, inclusiv căderea unor părți ale morii, apariția de crăpături și crăpături și căderea unor părți din zidurile de apărare din nord-est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.