Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație 'extrem de dificilă' în insula Samos din Grecia după cutremur: două persoane au murit și alte șapte au fost rănite

Situaţia din Samos "este extrem de dificilă", a declarat sâmbătă un oficial grec după un puternic cutremur de magnitudine 6,6 ce a făcut doi morţi, cel puţin şapte răniţi şi numeroase pagube în această insulă din Marea Egee, informează France Presse, potrivit AGERPRES.

"Situaţia este extrem de dificilă în Samos", a spus Nikos Hardalias, secretarul de stat pentru protecţia civilă care a vizitat locul, chemând la "vigilenţă" în faţa riscului de replici.

El a deplâns moartea a doi adolescenţi în vârstă de 15 şi 17 ani, îngropaţi vineri sub dărâmăturile unui zid din portul Vathy, care s-a prăbuşit în timp ce se întorceau acasă de la şcoală.

UMILINȚĂ pentru Cristian Tudor Popescu! Ierarhul care îl lovește unde îl doare cel mai tare: 'Arma letală de care dispunea, sine die, orice torţionar comunist'

Cel puţin şapte persoane sunt rănite, dar starea lor de sănătate nu provoacă îngrijorare, potrivit serviciilor de sănătate.

O fată de 14 ani şi o femeie de 63 de ani cu fracturi grave au fost transferate vineri seară la Atena şi internate.

Cutremurul care a avut loc vineri la 11.51 GMT în largul Insulei Samos a provocat un mini-tsunami, nivelurile apei crescând la 40 cm pe drumurile din portul Vathy, provocând pagube importante magazinelor.

Observatorul geodinamic din Atena a înregistrat numeroase replici de vineri, dintre care cea mai puternică de 4,7 sâmbătă la 5.31 GMT.

Puternicul seism din largul Samos a lovit în principal Izmir, oraşul turc din apropiere vizavi de Samos, făcând cel puţin 26 de morţi şi sute de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.