Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație extrem de tensionată în Spania: Pedro Sanchez este așteptat să anunțe o decizie crucială

pedro sanchez sotie

Premierul spaniol Pedro Sanchez va anunţa luni dacă intenţionează să rămână sau să renunţe la funcţie, la câteva zile după ce a declarat că se gândeşte să demisioneze din fruntea Guvernului, relatează Reuters, informează News.ro.

Susţinătorii din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) l-au îndemnat pe Sanchez să rămână, după ce acesta a declarat săptămâna trecută că se retrage pentru câteva zile pentru a-şi decide viitorul şi că îşi va anunţa decizia luni.

El a vorbit în aceeaşi zi în care un tribunal a lansat o anchetă de corupţie privind afacerile private ale soţiei sale. Sanchez neagă acuzaţiile împotriva soţiei sale, Begona Gomez, pe care le-a numit parte a unei campanii susţinute de aruncare a noroiului împotriva lui şi a soţiei sale de către adversarii politici.

Scenariile lui Pedro Sanchez

Deocamdată nu a fost precizată ora la care Sanchez îşi va face cunoscută decizia, luni. El ar putea demisiona, ar putea continua în funcţia de prim-ministru sau ar putea să se supună unui vot de încredere în parlament şi să demisioneze doar dacă pierde votul. O altă opţiune ar fi convocarea unor alegeri anticipate la 21 iulie, prima dată posibilă în conformitate cu Constituţia.

Mii de susţinători au organizat mitinguri la Madrid în weekend, cerându-i lui Sanchez să rămână în funcţie.

Prim-ministrul, în vârstă de 52 de ani, a venit pentru prima dată la putere în 2018 şi a asigurat un nou mandat pentru socialişti anul trecut, ca lider al unui guvern de coaliţie minoritar.

Partidele de opoziţie au condamnat gestul lui Sanchez. "Spania nu are o problemă, cel care are o problemă judiciară este Sanchez, este guvernul său, este partidul său şi este cercul său. Lăsaţi-i pe ei să o rezolve", a declarat sâmbătă Alberto Nunez Feijoo, liderul Partidului Popular conservator, în cadrul unei întruniri în oraşul Tarragona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.