Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie fără precedent în Basarabia: 'Am devenit ţinta unui atac cibernetic'

Operatorul național Moldtelecom a emis un cominucat infromativ, unde a explicat din ce cauză emisia a șapte posturi TV a fost sistată. Motivul ar fi atacul cibernetic asupra companiei, asemănător celor la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015.

Citeşte şi: Acuzaţii incredibile: Năstase spală bani în guvern (presă)

„În seara zilei de 20 ianuarie curent au fost constatate probleme tehnice în difuzarea unui șir de canale TV din grila de emisie IPTV a Companiei. Din momentul apariției deficiențelor în difuzare și pînă în prezent se depune efort maxim pentru înlăturarea problemei. Analiza preventivă arată că Compania a devenit ținta unui atac cibernetic asemănător atacurilor cibernetice la care au fost supuse mai multe instituții de stat în aceeași perioadă a anului 2015.

Citeşte şi: Ion Cristoiu demască planul lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea

S.A. „Moldtelecom” regretă apariția incidentului și este în proces de identificare a soluțiilor pentru înlăturarea problemei și restabilirea difuzării canalelor TV. Compania va sesiza toate organele de drept competente despre incidentul dat. S.A. „Moldtelecom” își prezintă scuzele sale abonaților și, cu siguranța, va compensa disconfortul creat”, se explică în comunicat. Miercuri, în timpul protestelor din fața Parlamentului după învestirea noului guvern, posturile TV Moldova 1, Canal 2, Canal 3, ProTV, Jurnal TV, Publika TV și Prime nu puteau fi accesate pe rețelele de cablu, spun cei de la unimedia.

Citeşte şi: Specialiștii spun că o să fie decretată STARE DE URGENȚĂ: Anunțul făcut de Transgaz

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.