Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie gravă la Doneţk: Armata ucraineană bate în retragere

ucraina tanc

Trupele armatei ucrainene au abandonat noul terminal al aeroportului din Doneţk (estul Ucrainei), principala sa poziţie de pe care au luptat împotriva forţelor separatiste proruse, a anunţat joi un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

'Din cauza tirurilor venind din toate direcţiile, noaptea trecută (miercuri spre joi) s-a decis părăsirea noului terminal', a declarat Vladislav Selezniov într-o conferinţă de presă, precizând că 'luptele continuă în jurul aeroportului'. Purtătorul de cuvânt a mai indicat că 10 soldaţi ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în luptele cu rebelii.

Aeroportul Doneţk este din luna mai teatrul unor confruntări dure între armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Rebelii, care ocupă o parte din clădirile aeroportului, au lansat la 15 ianuarie o puternică ofensivă pentru a prelua controlul asupra ultimelor poziţii deţinute de armata ucraineană. Kievul anunţa duminică respingerea, cu ajutorul tancurilor, a acestui atac, dar luptele au continuat.

'Am pierdut aeroportul', a scris joi pe pagina sa de Facebook Andrei Bileţki, comandantul batalionului Azov, unitate a armatei ucrainene. 'Este stupid şi ar fi o trădare să se negocieze acum. După o înfrângere, nu se poate spera la un armistiţiu în termeni buni. Nu este nimic mai umilitor şi idiot decât să aştepţi mila duşmanului', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Această situaţie intervine în timp ce şefii diplomaţiilor de la Berlin, Paris, Moscova şi Kiev, reuniţi miercuri în capitala germană, au făcut apel la "încetarea ostilităţilor" în estul Ucrainei şi la retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.