Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație GRAVĂ la un spital din România: zeci de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus; o secţie a unităţii a fost închisă

Ro Health Review
UPU spital

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Galaţi s-au infectat cu noul coronavirus. Au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 și mai mulți pacienți ai spitalului, iar o secție medicală a fost închisă, relatează Mediafax.

Citește și: COVID-19 face ravagii: India a depășit Rusia la numărul de infecții cu coronavirus. Cum arată bilanțul la zi

Spitalul Judeţean din Galaţi este focar de COVID-19. Potrivit datelor furnizate de conducerea unităţii medicale, la solicitarea MEDIAFAX, luni, 24 de angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru depistarea infecţiei. Cel puţin nouă pacienţi ai spitalului au fost şi ei infectaţi.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Secţia Medicală 2, care a fost închisă pentru realizarea dezinfecţiei. Medicii şi asistentele care s-au infectat au fost transferaţi la alte unităţi medicale din oraşul Galaţi pentru tratament.

Alte cazuri au apărut la secţiile Cardiologie, Chirurgie 2 şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii care nu s-au infectat au un volum uriaş de muncă deoarece trebuie să suplinească lipsa colegilor lor.

Primele cazuri de infectare de la Spitalul Judeţean Galaţi au apărut săptămâna trecută. Atunci 10 cadre medicale au aflat că au COVID-19. Pe lista iniţială se aflau un medic rezident, şapte asistente şi două îngrijitoare de la secţiile Oncologie, Urologie, Cardiologie şi de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Potrivit anchetei epidemiologice, cadrele medicale nu s-au infectat în spital. În secţiile afectate nu se mai fac internări. Pacienţii care nu reprezintă urgenţe sunt externaţi, iar în interior se face dezinfecţie.

Citește și: Raed Arafat NU exclude posibilitatea de a intra din nou în stare de urgență: Nu vrem ca medicii să aleagă cine trăiește

Medicii povestesc că, la finalul unei ture, sunt epuizați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.