Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație halucinantă: admiterea la școlile militare se realizează fără probă scrisă

politie bun

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual trage un semnal de alarmă, după ce s-a ajuns ca în școlile militare să nu se mai intre pe bază de concurs, ci doar pe baza mediei obținute la Bacalaureat. Acest lucru se întâmplă din cauza slabei salarizări, iar din acest motiv tinerii nu sunt atrași de uniformă.

„Din nefericire, ceea ce era previzibil pentru perioada următoare - dar se pare că nu și pentru decidenții noștri politici, a căror viziune guvernamentală, pe termen scurt și mediu, e obturată de interesele axate preponderent pe cheltuielile bugetar-materiale, nu și pe cele care privesc personalul din familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională -, se adeverește: atractivitatea tinerilor pentru accederea în instituțiile de formare profesională vocațională/școlile postliceale din SNAOPSN s-a diluat constant, în ultimii ani, ajungându-se la soluții nefaste pentru completarea locurilor scoase la concurs.

Un lucru de neînțeles, în condițiile în care guvernul este condus de un militar în rezervă: în premieră, pentru sesiunea 2023-2024, MApN a decis să organizeze concursul de admitere în școlile de maiștri militari și subofițeri fără concurs scris, doar pe baza mediei obținute la bacalaureat și a probelor sportive/psihologice/medicale (probe care oricum erau prevăzute și în anii anteriori). Dacă locurile scoase la concurs nu vor fi ocupate în prima sesiune, din vară, se va organiza și sesiunea a doua (despre calitatea viitoarei ,,resurse umane” ce va fi selectată...nu mai comentăm).

SNPPC a tras mai multe semnale de alarmă, în ultimii doi ani, amintindu-le politicienilor aflați la putere, atât în în scris, cât și în discuțiile directe sau prin comunicatele publice, că predictibilitatea în salarizare și în pensionare, alături de predictibilitatea în carieră, asigură o bază sănătoasă de recrutare a viitorilor polițiști și militari, în interesul cetățenilor și al țării! Fără predictibilitate pe termen lung în cariera militară sau de polițist, cu o salarizare precară, generată de indiferența și neimplicarea decidenților politici, vom suferi cu toții: cetățeni, societate și stat!

În condițiile date, este posibil ca și în cadrul altor instituții de pregătire inițială din SNAOPSN să se procedeze în mod similar sau să se apeleze la soluții fără precedent, așa cum semnalam în comunicatul nostru din 15 feb. 2023 (posibila angajare a extracomunitarilor, ca efect al politicilor dezastruoase de salarizare în MAI) ”, arată un comunicat al SNPPC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.