Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situatie halucinanta. Ce spune Senatul despre decizia CCR

senat

Decizia CCR in cazul Sova duce la o situatie halucinanta. Potrivit senatorului Serban Nicolae, care a reprezentat Senatul la dezbaterile de la CCR pe aceasta speta, sustine ca nu a inteles absolut nimic din decizia Curtii.

"Au constatat un conflict intre CSM si Senat ca nu s-a publicat o hotarare pe care CSM oricum nu poate sa o conteste", a spus Serban Nicolae.

Asta nu este nimic insa, comparativ cu faptul ca CCR cere Senatului sa publice o hotarare care nu exista. In urma votului in cazul incuviintarii arestarii lui Dan Sova nu s-a intocmit o hotarare pentru ca nu s-a adoptat sau respins o cerere a DNA. S-a constatat lipsa de cvorum si printr-un proces verbal s-a consemnat ca votul a fost impotriva cererii din acest motiv.

"Nu s-a adoptat o hotarare deci nu stiu ce sa publicam. Noi am votat impotriva incuviintarii. Dar atentie a fost un vot insuficient pentru adoptare si nu se consemneaza prin hotarare. Nu pot sa public un proces verbal. Niciodata nu s-a publicat in Monitorul Oficial asa ceva.

Eu sunt gata sa public pe cheltuiala mea hotararea dar nu exista. Senatul oricat de obligat este de Curte nu poate sa publice ca nu are ce", a spus Serban Nicolae la Antena 3.

Senatorul PSD a explicat ca nu se poate face nici o reluare a votului pentru ca Senatul nu se poate autosesiza pentru a face acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.