Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație halucinantă în România: Fetiţă de 6 ani, somată de Fisc să-şi plătească datoria! Reacție furibundă a mamei acesteia

antena3.ro
anaf

O familie din Iași s-a trezit într-o situație incredibilă! Fiscul a trimis o somaţie de plată pe numele unei fetiţe de 6 ani, prin care îi cere să plătească o datorie legată de spitalizarea acesteia, avertizând că, în caz contrar va trebui să suporte cheltuielile de judecată şi cele de executare silită.

O femeie a primit un act de la Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi prin care i se cere să plătească 35 de lei, sumă ce reprezintă contribuţia de asigurări de sănătate aferente anilor 2014 şi 2015, când fiica ei a fost internată în spital, scrie b1.ro.

Citește și: Radu Banciu, mesaj SURPRINZĂTOR după ce planul lui Dragnea a fost devoalat: 'Nu faci niciun bine României că te duci să votezi'

Bizar este faptul că somaţia a fost trimisă pe numele fetiţei de şase ani. Iar dacă suma cu pricina nu va fi achitată în termen de 15 zile, micuţa ar trebui să suporte atât cheltuieli de judecată, cât şi pe cele pentru executare silită.

Mama fetiţei nu este revoltată de suma pe care trebuie să o plătească, ci de faptul că somaţia i-a fost adresată copilei sale minore.

"Toată situaţia asta e de-a râsu'- plânsu'. Eu înţeleg că nu este o sumă mare şi nu am nimic împotrivă să o achit, dar mă deranjează că această somaţie a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, şi nu mie, ca parinte şi tutore al minorului. Mâine dimineaţă, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru ca nu e normal ca un copil de 6 ani să platească, dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să îi trimiţi copilului? Din ce să plătească datoriile, din alocaţie?", a declarat mama fetiţei, citată de Realitatea.net.

Citește și: Subordonare TOTALĂ! Cum preia Liviu Dragnea controlul direct în ministere (surse)

ANAF a început de mai bine de un an să trimită somaţii de plată contribuabililor, de teamă că datoriile se vor prescrie.

Zeci de mii de contribuabili au primit în 2017 decizii de impunere pentru plata constribuţiilor de sănătate, CASS, pentru veniturile din dobânzi, dividende, din agricultură sau chirii, pensie, sau şomaj, aferente anului 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.