Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație halucinantă la o grădiniță din București: o fetiță de 2 ani a fost lăsată să zacă pe podea, cu grave probleme de sănătate

copii

Poliția Capitalei a deschis un dosar, după ce părinții unor fetițe gemene au depus o plângere pentru că una dintre fetițele lor a fost lăsată să zacă pe podea timp de 2 ore de către educatoare. Părinții au dus-o pe micuță la spital, acolo unde s-a constatat că avea insuficiență respiratorie, iar când s-au uitat pe camerele de luat vederi au constatat că educatoarele butonau telefoanele, în timp ce restul copiilor se jucau în jurul fetei lor, căzută la podea.

”Buna, tuturor! Numele meu este Lorena Constantin, mamica gemenelor Anastasia si Natalia (2 ani si 5 luni), care frecventau gradinita privata "ORHIDEEA KIDS" la program lung, grupa 2-3 ani.

Vineri, 22 septembrie, prietenul meu a luat fetele de la gradinita la ora 17:46, iar pe una din fete "a primit-o" direct in brate, spunandu-i-se ca aceasta "de-abia s-a trezit" in momentul preluarii, ceea ce este foarte ciudat pentru ea.

Atunci a constatat ca are respiratia rapida si sacadata, nu poate sa stea in picioare si deabia tine ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de garda unde medicii au constatat ca se afla in insuficienta respiratorie, i-au dat oxigen si aerosoli cu ventolin din 20 in 20 minute si au internat-o in spital.

Am solicitat acces la inregistrarile CCTV deoarece eram convinsi ca starea fetei nu s-a degradat repede.

Privind inregistrarile video am observat ca dupa ora 15:30 copilul zacut pe jos la orizontala, doar se mai tara putin dintr-un loc in altul, timp in care ceilalti copii se jucau voiosi in jurul ei.

In acest timp 4 (PATRU) "doamne" au intrat pe rand in camera de activitati nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. Copiii erau "calare" peste ea sa se uite si ei la ecranul telefonului, si doar copilul meu era pe jos, tot pe burta, la fel de lesinat.

Dupa aproximativ ora 16:10 pana cand am preluat-o la 17:45, Anastasia a zacut pe jos in mijlocul clasei fara sa se mai miste, iar "doamnele" respective nu au avut nici macar bunul simt s-o mute in patut in camera de somn, sau sa ne sune, sau sa faca ceva.

Dupa vizionarea imaginilor impreuna cu doamna directoare (SAFIYA VASILICA), am primit doar urmatoarele replici: "Ne cerem scuze" , "Bine ca acum este copilul bine" , "Nu mai putem da timpul inapoi", insa a refuzat sa ne dea un punct de vedere oficial.

Cand am cerut explicatii de la "fondatoare", (NAOMI CALOTA), aceasta a spus ca momentan nu se simte bine si si ne cauta ea cand o sa isi revina insa a tinut sa puncteze ca "Indiferent ce dezicie vezi lua, noi suntem pregatiti!".

Astazi suntem in 7 octombrie si inca nu si-a "revenit" doamna NAOMI.

Asa ca, oameni buni... SPEAK UP ... pentru ca pe 22 septembrie a fost copilul MEU, data viitoare poate fi chiar copilul TAU lasat sa zaca pe jos!

Este inadmisibil ca intr-o gradinita sa fie lasat un copil de 2 ani si 5 luni sa zaca timp de atatea ore pe jos in mijlocul clasei in timp ce "doamnele" butoneaza de zor telefoanele si nici macar una nu se uita la copii sa vada daca mai respira, daca mai traiesc.?!

P.S.: Detin imagini si filmulete care pot dovedi ceea ce am scris mai sus.”, scrie mama celor două fetițe.

Ce spun polițiștii

”La data de 2 octombrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 20 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani și cinci luni, de la o grădiniță din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranța Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.”, arată Poliția Capitalei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.