Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație incredibilă într-un municipiu: Toți elevii au rămas online pentru că primăria nu are bani de încălzire

Primaria Sectorului 4
scoala banci

Elevii şi preşcolarii din municipiul Giurgiu au început cursurile în sistem online, din cauză că Primăria nu are resurse financiare pentru a asigura plata agentului termic pentru încălzirea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ. Situaţia este creată după ce firma cu care Primăria are contract pentru furnizarea de gaz natural a solicitat plata în avans.

„Firma pe care Primăria a contractat-o pentru furnizarea gazului cere plata în avans. Primăria a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean despre imposibilitatea de a asigura agent termic, pentru că nu avem banii necesari pentru a achita în avans. Vineri a fost făcută o solicitare către Guvern, pentru acordarea unui sprijin în valoare de 12 milioane de lei, sumă care ar ajunge până la începutul lunii martie”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Georgiana Saltelechi.

Aceasta a precizat că primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, aşteaptă intervenţia prim-ministrului în sensul unei plafonări a preţului plătit de administraţiile locale la gaz natural.

Oficialul Primăriei a precizat că instituţia face eforturi pentru a strânge săptămâna aceasta fonduri pentru a asigura plata cel puţin pentru o lună în avans a gazului necesar funcţionării instituţiilor şcolare.

În municipiul Giurgiu învaţă, în instituţiile şcolare publice, aproximativ 5500 de preşcolari şi elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.