Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație incredibilă: Mai bine de jumătate dintre angajații ANFP intră în telemuncă de luni

F. P.
travelers.com
telemunca

Agenția Națională a Funcționarilor Publici are 77% dintre angajați vaccinați, însă va trimite în telemuncă, de luni, 52% dintre funcționari, anunță, sâmbătă, instituția.

Sâmbătă a fost convocat Colegiul Managerial al ANFP oentru stabilirea măsurilor care se impun în baza Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Eu pregătisem pentru luni, 25 octombrie, un nou Ordin de președinte cu măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului însă HG-ul a făcut necesare anumite modificări. De exemplu, eu prevăzusem telemuncă pentru 30-50% din angajați, HG spune să fie minim 50%. ANFP are 77% dintre angajați vaccinați. ANFP lucrează cu 4.000 de instituții din sistemul public, adică toate cele în care există funcționari publici și de aceea responsabilitatea noastră este foarte mare”, spune Violeta Vijulie, președinte ANFP.

Potrivit deciziilor luate în Colegiul Managerial, toți cei care doresc să se vaccineze (din cei 23% nevaccinați) au prioritate la zi liberă, indiferent de atribuțiile lor în instituție, iar 52% dintre angajați vor merge în telemuncă.

Recomandările pentru prioritate la telemuncă sunt: persoane nevaccinate, vaccinate dar vulnerabili din punct de vedere medical, persoane care au copii de vârstă școlară, având în vedere vacanța forțată și persoane din departamentele al căror obiect de activitate nu afectează interacțiunea cu beneficiarii ANFP, cum ar fi comunicarea sau fondurile europene, spre deosebire de cei care lucrează pe managemetul funcției publice care trebuie să fie în legătură permanentă.

ANFP va continua să asigure instituțiile publice cu dezinfectanți și măști pentru angajați, iar accesul în instituție, pentru cei din afara ei, se va face doar cu certificat verde sau test. De asemenea, s-a stabilit suplimentarea numărului de nebulizări de la 2 în 30 de zile la 4 în 30 de zile. S-a decis și amânarea cursurilor de pregătire desfășurate de ANFP pe proiecte europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.