Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie jenantă în plenul CSM: Scrisoare falsificată primită de procurorul Codruţ Olaru

Inquam Photos / Octav Ganea
codrut olaru

Mai mulți procurori de la Parchetul General, DIICOT și de la DNA i-au solicitat procurorului CSM Codruț Olaru să ceară în plenul de marți, în numele lor, amânarea discuției privind validarea concursului pentru numirea Adinei Florea în funcția de șef al SIIJ până la o hotărâre a CJUE. Olaru a dezvăluit însă că mai multe semnături de pe scrisoarea procurorilor sunt false, pentru că respectivele persoane fie sunt în concediu, fie nu activează la PÎCCJ, DNA sau DIICOT.

„Astăzi (marți, n.r.) înainte de plen, am primit pe adresa de mail personală o solicitare de la mai mulți procurori DNA, PÎCCJ, DIICOT - nu am semnăturile lor, sunt mai mulți în această listă, prin care mi se solicită să vă solicit dumneavoastră amânarea punctelor 1, 2 și 3 din plen până la pronunțarea hotărârii prealabile a CJUE”, a spus procurorul CSM Codruț Olaru.

Procurorul nu a menționat numărul semnatarilor memoriului pe care l-a primit pe adresa sa de e-mail.

Olaru a subliniat că CSM a votat pentru obținerea unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în 17 septembrie, în format de 19 membri.

Punctele 1, 2 și 3 vizează validarea concursului pentru numirea procurorului șef al Secției de anchetare a magistraților, validarea concursului pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție și organizarea unui concurs pentru procurori pentru această structură.

„Îi asigur pe semnatarii acestui memoriu de întreaga mea responsabilitate în exercitarea mandatului, îi asigur și pe cei care se află în concediu de odihnă, dar figurează în memoriu, cei care figurează în memoriu dar care se regăsesc și pe cei care funcționează în diverse structuri ale Ministerului Public”, a mai explicat Olaru.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, pe ordinea de zi de marți, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Este pentru a șaptea oară când CSM încearcă validarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.