Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație tensionată la granița Republicii Moldova cu Transnistria: Ce a spus Maia Sandu după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

captura Telegram
moldova romania transnistria

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat tensiuni la granița cu Transnistria, unde în luna septembrie locuitorii satului Pîrîta au blocat un post de menținere a păcii, anunță rador.ro.

"A crescut numărul incidentelor în Zona de Securitate (a conflictului transnistrean). Cetăţenii sunt supuşi unui control, care nu este inclus pe lista de atribuţii a misiunii de menţinere a păcii. Delegaţia Republicii Moldova în cadrul Comisiei Mixte de Control pentru gestionarea operațiunii de menținere a păcii cere clarificări și lucrează la detensionarea situației. Riscurile în sfera de securitate sunt în creștere și avem nevoie de o activitate consolidată a organelor din domeniul apărării, securității și ordinii publice", a spus președintele moldovean, luni, în timpul unui briefing susţinut după încheierea şedinţei Consiliului Suprem de Securitate.

La jumătatea lunii septembrie, locuitorii satului Pîrîta au blocat timp de câteva ore un post al forţelor ruse de menținere a păcii pe Nistru, după ce militarii l-au reținut pe unul dintre localnici care filma, fără permisiune, un obiectiv militar. Infractorul s-a dovedit a fi fostul primar al satului Pîrîta, un veteran al conflictului armat de la Nistru din partea moldovenească, Gurie Popa. Acesta a fost oprit pentru a i se cere eliminarea înregistrării filmate și pentru un control al mașinii, lucru pe care acesta a refuzat să-l facă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.