Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie tensionată în Consiliul General: Nicuşor Dan depinde de voturile PMP/ VIDEO

captura Digi 24
Nicusor Dan

Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit în şedinţă vineri, pe ordinea de zi figurând cinci proiecte privind suspendarea unor PUZ-uri coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6. Forma postată iniţial pe site-ul PMB prevedea suspendarea pentru o perioadă de doi ani, după care negocierile au dus la o variantă de trei luni, iar în final, potrivit unor surse, s-a ajuns la un an de suspendare.

Primarul Nicuşor Dan nu este însă sigur că are voturile necesare, nici după negocierile cu PNL. Fiind o hotărâre care afectează patrimoniul, este nevoie de 28 de voturi. Nicuşor Dan ar mai avea nevoie de trei voturi pentru a trece suspendarea, în condiţiile în care, potrivit unor surse, cel puţin patru consilier PNL nu vor vota. PMP are patru consilier, însă nu există o decizie oficială cu privire la vot.

Între timp, au apărut informaţii cu privire la posibile negocieri om la om cu reprezentanţii PMP şi chiar cu oameni de la PSD.

Consilierii generali ai USR PLUS au anunţat joi că vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare pentru o perioadă de doi ani, apreciind că acestea conţin "prevederi derogatorii profund nocive", menite să continue dezvoltarea urbanistică "haotică" din ultimii ani.

În cursul zilei, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că primarul general, Nicuşor Dan, a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare propus de la doi ani la trei luni. Termenul de trei luni pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector va fi modificat la 12 luni, au precizat, surse din cadrul municipalităţii.

Şedinţa a început la ora 17, deşi iniţial era programată la ora 11.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.