Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație tot mai dificilă în SUA: țara se îndreaptă către o recesiune dureroasă. Oamenii vor rămâne fără locuri de muncă

globalresearch.ca
recesiune

Senatoarea democrată Elizabeth Warren este foarte îngrijorată că Rezerva Federală va împinge economia SUA în recesiune şi că majorarea ratelor dobânzilor îi va lăsa pe oameni fără muncă, transmite Reuters.

”Ştiţi ce este mai rău decât preţurile mari şi o economie puternică? Sunt preţuri mari şi milioane de oameni fără muncă. Sunt foarte îngrijorată că Fed va împinge această economie în recesiune”, a declarat Warren pentru CNN, duminică, informează News.ro.

Şeful băncii centrale a SUA, Jerome Powell, a avertizat vineri că americanii se îndreaptă către o perioadă dureroasă de creştere economică lentă şi posibil şomaj în creştere, în timp ce Rezerva Federală creşte ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflaţiei ridicate.

Powell a spus într-un discurs de vineri că Fed va creşte dobânzile atât cât va fi necesar şi le va menţine acolo ”pentru ceva timp” pentru a reduce inflaţia care se ridică la de peste trei ori obiectivul de 2% al Fed.

”În timp ce ratele dobânzilor mai mari, creşterea mai lentă şi condiţiile mai sificile de pe piaţa muncii vor reduce inflaţia, ele vor aduce, de asemenea, unele dureri pentru gospodării şi întreprinderi. Acestea sunt costurile nefericite ale reducerii inflaţiei. Dar eşecul restabilirii stabilităţii preţurilor ar însemna mult mai multă durere”, spusese Powell în discursul său.

”Ceea ce el numeşte ”oarecare durere” înseamnă lăsarea oamenilor fără serviciu, închiderea afacerilor mici pentru că costul banilor creşte, pentru că ratele dobânzilor cresc”, a spus Warren, ale cărui opinii asupra economiei sunt adesea influente în rândul democraţilor progresişti.

Warren a spus că inflaţia este ridicată, parţial, din cauza problemelor lanţului de aprovizionare, a pandemiei de Covid-19 şi a războiului dintre Rusia şi Ucraina.

”Nu există nimic în creşterea ratelor dobânzilor, nimic în geanta cu instrumente a lui Jerome Powell, care se ocupă direct de acestea şi el a recunoscut la fel de multe în audierile Congresului”, a spus Warren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.