Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU Brăila nu e printre unităţile care au solicitat fonduri europene nerambursabile (Antoneta Ioniţă)

antoneta ionita

Deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, declară joi, într-un comunicat de presă, că Spitalul Judeţean Brăila nu se află, din păcate, printre unităţile sanitare care au depus cereri pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile potrivit Agerpres.

"Din păcate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu se află printre unităţile sanitare care să fi depus deja cereri pentru fondurile europene nerambursabile, dar am speranţa că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile. Banii alocaţi înseamnă achiziţia de echipamente care vor creşte calitatea actului medical şi după ce pandemia va trece, iar, pe termen scurt, recompensarea cadrelor medicale care s-au aflat în această perioadă într-o permanentă alertă şi au fost expuse în încercarea zilnică de a salva vieţi. De aceste fonduri poate beneficia atât spitalul judeţean, cât şi Consiliul Judeţean Brăila, pentru furnizorii de servicii de asistenţă socială, respectiv, centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap neuro-motor sau psihic şi a altor categorii de persoane vulnerabile", susţine Ioniţă.

Potrivit deputatului PNL, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia spitalelor din toată ţara peste 350 milioane euro din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatura necesară bătăliei împotriva pandemiei COVID-19, precum şi pentru recompensarea cadrelor medicale care au fost expuse în timpul acesteia.

Sesiunea de proiecte deschisă de minister, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), finanţează proiecte cu valoare maximă de 10 milioane euro, pentru unităţile publice sanitare şi de suport pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, care doresc să achiziţioneze echipamente medicale necesare în tratamentul pacienţilor şi proiecte cu valoare maximă de 3 milioane euro, destinate autorităţilor publice locale, în parteneriat cu furnizorii publici de servicii de asistenţă socială din judeţ, pentru categoriile vulnerabile. Proiectele sunt destinate protecţiei personalului implicat în lupta cu pandemia, suplimentar stimulentului financiar de 2.500 lei, acordat tot din fonduri europene, personalului medical şi auxiliar.

"De finanţare pot beneficia inclusiv spitalele care au achiziţionat deja echipamente, după data de 1 februarie 2020. Evaluarea celor 23 de proiecte depuse deja este estimată a se realiza în maximum o lună, astfel încât spitalele să beneficieze cât mai repede de contracte de finanţare. Unităţile sanitare beneficiază de sprijinul specialiştilor de la Ministerul Fondurilor Europene, pentru accesarea banilor europeni", a mai precizat deputatul Antoneta Ioniţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.