Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sky News dă detalii despre ce a mai rămas din cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi: Complet tăiat în bucăți, cu craniul zdrobit

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Părţi ale corpului jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au fost găsit, declară surse neidentificate pentru postul britanic, dezvăluie Sky News.

Corpul jurnalistului a fost ”tăiat în bucăţi”, iar faţa i-a fost ”desfigurată”, declară aceste surse pentru Sky News.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Potrivit uneia dintre sursele citate, rămăşiţele lui Khashoggi au fost găsite în grădina casei consului general saudit, scrie news.ro.

Aceste dezvăluiri au fost făcute după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi, în Parlament, că corpul jurnalistului nu a fost găsit încă şi a cerut autorităţilor saudite să spună unde se află.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

”De ce încă nu a fost găsit corpul cuiva despre care s-a anunţat oficial că a fost ucis?”, a întrebat Erdogan, care a promis ”adevărul gol” despre această crimă.

El nu a menţionat, în acest discurs pe care l-a susţinut în faţa parlamentarilor din Partidul Justiţei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), presupuse înregistrări audio şi video, pe care autorităţile turce afirmă că le deţin, care surprind uciderea lui Khashoggi şi potrivit cărora jurnalistul a fost torturat, ucis, i-au fost tăiate degetele şi a fost dezmembrat.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici a reuşit să atragă o sumă uriaşă! Ce va face cu banii

Preşedintele turc nu a spus nimic despre felul în care jurnalistul, în vţrstă de 59 de ani, a fost ucis, însă a acuzat că uciderea sa a fost premeditată de către oficiali saudiţi.

El a anunţat că anchetatori turci au dovezi care arată că jurnalistul saudit a fost victima unei ”crime sălbatice” premeditate comise de o echipă de 15 bărbaţi.

Citește și: IKEA dă cărțile pe față! Decizie majoră în privința celui de-al doilea magazin din România

Presupusa escoperire a unor părţi din corpul lui Khashoggi şi versiunea lui Erdogan cu privire la evenimente, bazată pe ceea ce acesta a numit ”noi probe şi informaţii”, contrazic versiunea Arabiei Saudite cu privire la moartea jurnalistului.

”Declaraţia preşedintelui Erdogan de astăzi (marţi) subliniază faptul că rămân întrebări la care numai saudiţii au răspunsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Şeful diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”profund îngrijorat” să-l audă pe Erdogan spunând că uciderea disidentului saudit este un asasinat premeditat.

”Lumea aşteaptă în continuare răspunsuri”, a adăugat Hunt.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.