Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SkyNews la cremenal!

sky news

În câteva zile, când voi primi datele de identificare ale pârâtului de la registratarul companiilor din Marea Britanie, voi depune o cerere de chemare in judecată a postului TV SkyNews. Este vorba o acțiune răspundere civilă delictuală prin care voi cere despăgubiri de 100.000 de lei (sau echivalentul în lire sterline) pentru prejudiciul adus subsemnatului, ca cetățean român, prin difuzarea materialului defăimător, fabricat, despre o așa-zisă grupare infracțională de traficanți de arme din Ucraina.

Vezi și: Viktor Orban dă lovitura decisivă Europei cu ajutorul românilor

Conform Regulamentului UE nr. 1215/2012, intrat in vigoare pe 10.01.2015 (la redactarea căruia am participat, in calitate de eurodeputat), competența teritorială pentru litigii născute din fapte delictuale aparține instanțelor de la locul unde s-a produs fapta prejudiciabilă. Cum este vorba de o defăimare prin intermediul unui reportaj TV intens preluat si de către mass media din România, sunt competente instanțele românești. De asemenea, conform Regulamentului CE nr. 864/2007 (Roma II), legea aplicabilă litigiului este legea română. Ulterior obținerii, hotărârea judecătorească va fi recunoscută de drept în Marea Britanie, conform aceluiași Regulament 1215/2012, astfel că o voi pune în executare împotriva postului SkyNews fără nicio formalitate de Exequatur (cel puțin până în 2019, când se prefigurează că Marea Britanie ar putea, eventual, părăsi Uniunea Europeană).

Vezi și: Klaus Iohannis, jignit de Ziua Marinei: Ce i-au reproşat oamenii / VIDEO

Citește și: Schimbare MAJORĂ anunțată de ANAF. Sunt vizați toți românii cu carduri

Citește și: PNL taie în carne vie: Doi deputaţi sunt OUT

Citește și: Victor Ponta, anunț APOCALIPTIC pentru România: Ce ne așteaptă e TERIBIL

Normal ar fi fost ca acest demers să fi fost inițiat de către statul român, ca reprezentant al tuturor cetățenilor săi, dar cum ministerul finanțelor publice, care reprezintă statul in calitate de persoană juridică, nu a arătat că este interesat de demers, am decis să fac acțiunea în nume personal. Desigur că orice alt cetățean român va putea să inițieze un demers similar.

Un articol de Sebastian Bodu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.