Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SLAB de TOT: Cu peste 17.000 de cazuri noi pe zi, Ministerul Sănătății a alocat 4.000 de flacoane de Tocilizumab DSP-urilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
ministerul sanatatii

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumab de diferite volume la Direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent încheiat cu firma producătoare.

Potrivit ministerului, repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu COVID-19 şi internaţi în ATI la data de 20 octombrie, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecţioase, scrie Agerpres.

"Medicamentele vor fi ridicate de către Direcţiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei - "furtună de citokine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.