Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slalomul paralel pe echipe mixte, ultima probă de schi alpin de la Jocurile Olimpice de iarnă, a fost amânat din cauza vântului puternic

sport.ro
schi slalom urias masculin

Concursul de slalom paralel pe echipe mixte, ultima probă de schi alpin de la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă,, care urma să aibă loc sâmbătă, a fost amânat până duminică din cauza vântului puternic de la Yanqing, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Startul va fi dat la ora locală 09:00, în ultima zi de competiţie de la JO 2022. Prognoza meteo anunţă însă din nou rafale puternice de vânt în zona Yanqing.

Sâmbătă, vântul a suflat cu aproape 60 km/h la Yanqing, reuşind să dărâme porţile de slalom uriaş de pe traseul paralel, potrivit Agerpres.

În întrecerea pe echipe mixte, ţările participante concurează una împotriva celeilalte pe un tablou cu eliminare directă, cu câte patru dueluri paralele în fiecare confruntare (două feminine şi două masculine de echipă)

Principalul punct de discuţie legat de amânarea probei l-a reprezentat faptul că noua programare ridică probleme logistice, în condiţiile în care circuitul Cupei Mondiale continuă săptămâna viitoare la Crans Montana (Elveţia) şi Garmisch (Germania).

"Unele echipe rămân, altele plănuiseră deja să plece duminică dimineaţa devreme", a declarat directorul de comunicare al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Dacă această probă nu s-ar desfăşura în timpul acestor Jocuri, ar fi al doilea eveniment din istoria Olimpiadei de iarnă care ar fi anulat, potrivit datelor AFP, după concursul masculin de patinaj viteză pe distanţa de 10.000 m de la JO din 1928, de la St Moritz (Elveţia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.