Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia face lobby pentru acordarea statutului de candidată la aderarea la UE a Ucrainei

Twitter
slovacia steag drapel

Slovacia este una dintre ţările Uniunii Europene care fac lobby pentru ca Ucrainei să îi fie acordat cât mai curând posibil statutul de candidată la aderarea la UE, a declarat miercuri şeful diplomaţiei slovace Ivan Korcok, transmite TASR.

La finalul şedinţei de guvern, Korcok a precizat că statutul de ţară candidată nu garantează în mod automat aderarea Ucrainei la UE, întrucât nu există scurtături pe parcursul procesului de aderare.

''Credem că primul pas oficial trebuie să fie făcut, totuşi. S-ar putea să nu aibă sprijinul întregii UE, dar Slovacia o va promova'', a spus el, adăugând că Ucraina merită acest lucru cel puţin din punct de vedere moral.

Rusia finanţează războiul său în Ucraina din veniturile obţinute din exportul de gaz şi petrol. Cea mai eficientă cale de a stopa finanţarea Rusiei este, astfel, tăierea veniturilor sale din energie. Acest lucru nu este însă fezabil pentru câteva state UE, printre care Slovacia, care depind în mare măsură de gazul şi petrolul ruseşti, a adăugat Ivan Korcok, potrivit Agerpres.ro.

''Slovacia susţine reducerea dependenţei de petrolul rusesc, dar vrem ca această măsură să fie durabilă şi coordonată'', a subliniat spus ministrul slovac de externe.

De la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, în Slovacia au intrat 261.990 de refugiaţi ucraineni, dintre care 3.426 în cursul zilei de marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.