Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia merge pe aceeași linie cu Uniunea Europeană contra cererilor Rusiei privind plata gazului în ruble

Twitter
slovacia steag drapel

Slovacia va acţiona la fel ca Uniunea Europeană împotriva solicitărilor Rusiei privind plata gazului în ruble, a declarat premierul Eduard Heger, după ce un ministru a ridicat opţiunea plăţii în ruble dacă va fi necesar pentru menţinerea livrărilor de gaz rusesc, potrivit Reuters.

Slovacia este într-o mare măsură dependentă de livrările de gaz rusesc, iar Moscova a cerut că plăţile să se facă în ruble. Cu toate acestea, Comisia Europeană a anunţat vineri că nicio companie europeană al cărei contract de livrare stipulează plata în euro sau dolari nu trebuie să respecte noua solicitare.

"Într-o astfel de situaţie, unitatea este esenţială. Insistăm pe respectarea condiţiilor din contract şi pe plata în euro", a scris Heger pe Facebook duminică seară.

Comentariile sale vin după ce ministrul economiei, Richard Sulik, a spus că ţara sa va colabora cu UE, dar că Slovacia nu ar trebui deconectată de la fluxurile de gaz rusesc şi că, dacă va trebui să plătească în ruble, o va face, potrivit Agerpres.

"Gazul nu trebuie să se oprească. Dacă există o condiţie de a plăti în ruble, atunci vom plăti în ruble", a spus el duminică într-o dezbatere televizată, în care a mai declarat că Bratislava va lucra la o abordare comună a UE.

Compania slovacă de gaz SPP a făcut ultima plată pentru gaz în euro. Sulik a spus că următoarea plată este scandentă la 20 mai, ceea ce lasă timp pentru găsirea unei soluţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.