Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia: Record de noi infectări zilnice cu noul coronavirus

stiri.md
covid test

Slovacia a raportat vineri cel mai mare număr de infectări zilnice cu noul coronavirus de la începutul pandemiei de COVID-19, informează DPA.

Potrivit statisticilor publicate vineri, în această ţară, care are o populaţie de 5,5 milioane de locuitori, 15.278 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Într-o declaraţie publicată pe Facebook, ministrul slovac al Sănătăţii a recunoscut însă că acest număr record a fost atins din cauza unor motive care ţin, parţial, de metodologie, potrivit Agerpres.ro.

Unele dintre rezultatele testelor PCR au fost introduse în sistemul informatic naţional cu o anumită întârziere, iar acesta ar fi motivul care a dus la stabilirea unui nou record de infectări zilnice.

Totuşi, ministrul slovac nu a negat faptul că tendinţa de creştere a numărului de infectări este deosebit de puternică, fiind independentă de acea lipsă de acurateţe a sistemului naţional de centralizare a cazurilor de coronavirus.

Experţii în sănătate atribuie acest număr ridicat de infectări ratei scăzute de vaccinare a populaţiei generale din Slovacia. Până vineri, doar 45% din totalul rezidenţilor slovaci erau vaccinaţi cu schemă completă.

Din cele peste 3.400 de persoane spitalizate cu COVID-19 în Slovacia, doar 15,5% sunt vaccinate cu schemă completă, potrivit statisticilor oficiale.

Slovacia se afla stare de urgenţă din 25 noiembrie, care permite, printre altele, impunerea unor restricţii de circulaţie. În aceeaşi zi, un lockdown generalizat a intrat în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.