Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia restrânge mobilitatea celor nevaccinaţi anti-COVID-19 şi reimpune măştile în spaţiile deschise

Inquam Photos / Octav Ganea
masca

Doar cei vaccinaţi vor avea acces în Slovacia la serviciile publice, care se redeschid miercuri după ce au fost închise două luni pentru a combate pandemia, o măsură care, alături de reimpunerea măştilor în aer liber, vine într-un moment în care ţara înregistrează unul dintre cei mai mari indici de mortalitate din Uniunea Europeană, relatează EFE.

Deşi incidenţa cazurilor este relativ mică, cu 374 contagieri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, problema este rata înaltă a mortalităţii asociată COVID-19 care este a treia cea mai mare din UE, potrivit portalului Our World in Data, potrivit Agerpres.ro.

Numărul scăzut al cazurilor se datorează faptului că varianta Omicron, mult mai contagioasă dar mai puţin agresiva, reprezintă deocamdată 17% dintre infecţii.

În prezent, 80% dintre cei spitalizaţi pentru COVID-19 nu sunt vaccinaţi cu schema completă, potrivit Ministerului Sănătăţi, care a precizat că o treime dintre ei sunt în stare gravă.

Miercuri se redeschid sălile de sport, piscinele, hotelurile şi localuri nocturne de divertisment şi se permite din nou organizarea de nunţi şi înmormântări, însă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu cele trei doze, sau cu două doze plus un test PCR negativ.

Restaurantele deja s-au redeschis în urmă cu două săptămâni, cu acces limitat şi doar pentru cei vaccinaţi anti-COVID-19.

În prezent, doar 54 % din populaţie este vaccinată cu schema completă.

La rândul său Republica Cehă a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 20.000 de noi cazuri, în creştere cu 57% faţă de săptămâna trecută, deşi situaţia din spitale pare să fie sub control, cu 1.660 de pacienţi, dintre care 17% în stare gravă.

Varianta Omicron reprezintă deja 57% dintre cazurile de COVID-19.

La Praga incidenţa este foarte mare, cu 1.500 de cazuri la 100.000 de locuitori cumulate în ultimele şapte zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.