Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia: Şeful poliţiei anticorupţie demisionează, numele său fiind menţionat într-o anchetă a ziaristului asasinat

fluentu.com
demisie

Şeful unităţii anticorupţie a poliţiei slovace a demisionat joi, numele său fiind menţionat în una din anchetele ziaristului de investigaţie asasinat luna trecută, a cărui ucidere a dus la o schimbare de guvern în Slovacia, relatează AFP conform agerpres.ro

Demisia lui Robert Krajmer intervine la o săptămână după crearea noului guvern al premierului Peter Pellegrini, care i-a luat astfel locul lui Robert Fico, acesta din urmă fiind constrâns să demisioneze în urma asasinării lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale. 

Potrivit unei declaraţii a poliţiei, Krajmer a demisionat 'în urma presiunilor inadecvate asupra familiei sale, precum şi asupra activităţii unităţii anticorupţie pe care el le consideră neîntemeiate şi de natură politică'. El urmează să părăsească efectiv postul la 1 aprilie. 

Şeful Unităţii anticorupţie a poliţiei slovace (NAKA) a fost criticat după ce a ajuns unul dintre primii la locul asasinării jurnalistului Jan Kuciak la casa acestuia din Velka Mac, lângă Bratislava, în timp ce unitatea sa nu se ocupă de omoruri. 

Într-un articol publicat anul trecut, Jan Kuciak a descris legături indirecte între Krejmer şi un om de afaceri slovac, Norbert Bodor, fiul proprietarului unei companii de securitate care a primit mai multe contracte de la stat. 

Şeful poliţiei, Tibor Gaspar, a cărui demisie este cerută de opoziţie şi manifestanţi, a afirmat la 5 martie că Krajmer nu a fost prezent la locul crimei. A doua zi, după difuzarea unor imagini televizate care arătau că acesta a fost totuşi prezent în casa jurnalistului din Velka, o altă declaraţie a fost publicată, care menţiona că 'Robert Krajmer îndeplinea sarcini legate de anchetă'. 

Asasinat prin împuşcare, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, jurnalistul era pe punctul să publice o anchetă privind presupusele legături între politicieni slovaci şi oameni de afaceri italieni suspectaţi de legături cu mafia calabreză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.