Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia va menține în continuare restricţiile la călătorie şi controalele la frontieră

Quartz
Slovacia

Chiar dacă unele ţări doresc să-şi redeschidă progresiv frontierele, Slovacia va respecta în continuare restricţiile la călătorie şi controalele la frontieră, a subliniat guvernul de la Bratislava în weekend, potrivit dpa.

Situaţia în Slovacia "pare foarte optimistă pentru o nouă relaxare semnificativă, dar în ceea ce priveşte zidul de protecţie la frontierele noastre, trebuie să fim în continuare vigilenţi şi atenţi", a transmis duminică premierul conservator Igor Matovic pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Viorel Cataramă prezent la protestul contra Guvernului din Piața Victoriei. Recent a fost declarat negativ la testul de coronavirus

Autorităţile slovace au dezminţit sâmbătă seara speculaţiile cu privire la redeschiderea iminentă a frontierei cu Austria.

În buletinul său informaţional din timpul serii, televiziunea austriacă ORF anunţase din eroare că Slovacia şi Republica Cehă şi-ar deschide unilateral graniţele în cursul nopţii de sâmbătă, depăşind astfel Austria în relaxarea controlului la frontierele sale.

Austria a convenit deja cu Germania şi Elveţia o relaxare a controalelor la frontierele comune şi a anunţat intenţii similare cu ţări vecine care, precum Republica Cehă şi Slovacia, au o rată de infecţie scăzută.

Citește și: Se pregătește execuția președintelui Academiei Române? Cine nume controversat ar fi în cărți pentru postul de președinte .

Slovacia are una dintre cele mai mici rate de infecţie cu noul coronavirus în Europa. Astfel, până duminică, în Slovacia, ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, s-au înregistrat doar 1.494 cazuri de contaminare confirmate cu noul coronavirus şi 28 de decese din cauza COVID-19.

Comparativ cu ţările vecine, guvernul slovac atribuie aceste cifre extrem de favorabile măsurilor sale radicale de protecţie şi, în consecinţă, insistă ca izolarea externă să continue.

Ministerul de Interne ceh a precizat sâmbătă, la solicitarea dpa, că interdicţia de intrare pentru toţi turiştii veniţi din Germania şi alte ţări rămâne în vigoare.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

Atât Slovacia, cât şi Republica Cehă acordă doar scutiri pentru anumite grupuri de persoane, cum ar fi navetiştii transfrontalieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.