Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia, cu antrenorul Giani Creţu pe banca tehnică, s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de volei masculin

Sport Exclusiv
volei masculin

Antrenorul român Giani Creţu a condus naţionala Sloveniei până în finala mică a Campionatului Mondial, câştigată, duminică, de reprezentativa Braziliei, la Katowice.

Brazilia s-a impus în faţa Sloveniei cu scorul de 3-1, pe seturi 25-18, 25-18, 22-25, 25-18.

Tot duminică va avea loc şi finala Campionatului Mondial, între Italia şi Polonia, cea din urmă fiind deţinătoarea trofeului.

Giani Creţu (54 de ani) a preluat naţionala Sloveniei în urmă cu doar câteva săptămâni, în condiţiile în care Slovenia urma să fie una din gazdele Campionatului Mondial din acest an, alături de Polonia.

Cu Giani Creţu pe banca tehnică, naţionala Sloveniei a obţinut următoarele rezultate la ediţia CM din acest an: 3-0 cu Camerun, 2-3 cu Franţa, 3-0 cu Germania (grupa D), 3-1 cu Germania (optimi), 3-1 cu Ucraina (sferturi), 0-3 cu Italia (semifinale), 3-1 cu Brazilia (finala mică).

Jucător la Dinamo Bucureşti, cu care a cucerit titlul naţional în 1992, Gheorghe ”Giani” Creţu şi-a încheiat cariera în 1997, cu alte două titluri la activ în Austria, după care a trecut la antrenorat, pregătind echipe din Austria, Italia, Qatar, Estonia, Polonia sau Rusia. A fost dublu campion naţional în Austria şi ca antrenor, cu Viena hot Volleys.

În 2021 a atins apogeul carierei la nivel de performanţă la un club, când a câştigat titlul, Cupa şi Liga Campionilor cu formaţia poloneză ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. La nivel de echipe naţionale a pregătit prima dată România, în 2007-2008, respectiv Estonia (2014-2019).

Cu Giani Creţu pe banca tehnică, Slovenia a obţinut cel mai bun rezultat la nivel mondial, după ce anterior, la nivel european, echipa acestei ţări a jucat trei finale (2015, 2019, 2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.