Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia închide uşa-n nas migranţilor

slovenia

Premierul sloven Miro Cerar a insistat luni asupra închiderii rutei balcanice către Europa Centrală pentru migranţii ilegali, relatează agenţia Hina. ''Închiderea rutei balcanice pentru migranţii ilegali care doresc să ajungă în Europa Centrală este absolut necesară'', deoarece aceasta este condiţia pentru a păstra zona Schengen, a declarat Cerar presei la Bruxelles înainte de începerea summitului UE-Turcia privind criza migraţiei.

Cerar a explicat că, dacă liderii europeni vor decide închiderea rutei balcanice, Slovenia va fi dispusă să înlăture gardul de sârmă ghimpată pe care l-a ridicat în unele sectoare ale graniţei sale cu Croaţia toamna trecută pentru a preveni intrarea în masă a migranţilor şi refugiaţilor.  ''Schengen ar trebui păstrat, dar migranţii ilegali ar trebui opriţi'', a afirmat Cerar, adăugând că guvernul său a adoptat o decizie luna trecută privind aplicarea strictă a regulilor Schengen faţă de migranţi, dar a suspendat-o în aşteptarea unei soluţii comune europene.

Potrivit premierului Cerar, iniţiativa Sloveniei de filtrare migranţilor la graniţa dintre Grecia şi Macedonia funcţionează, spre deosebire de alte iniţiative privind abordarea crizei migranţilor. El a mai spus că statele de pe ruta balcanică au aceeaşi poziţie potrivit căreia fluxul ilegal de migranţi către centrul Europei ar trebui oprit. ''Cooperarea intensă este necesară acum. Trebuie ajutată Macedonia, dar şi Grecia'', a afirmat Cerar, adăugând că se aşteaptă ca statele care au avut obiecţii până în prezent la ideea opririi fluxului ilegal de migranţi, în principal Germania, să fie acum de acord, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.