Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SNC-Lavalin a obținut un contract în valoare de 65 de milioane de dolari canadieni pentru un proiect preliminar legat de un reactor românesc

a1.ro
centrala nucleara cernavoda

SNC Lavalin Group Inc. a încheiat un contract în valoare de 65 de milioane de dolari canadieni (47,7 dolari americani) în vederea unor ample servicii de întreținere pentru administrarea centralei nucleare de la Cernavodă, înaintea unui proiect ulterior, menit să prelungească funcționarea Reactorului 1 al centralei CANDU.

Compania canadiană SNC Lavalin, care gestionează proiectul, a declarat că firma Candu Energy Inc. a fost selectată de Nuclearelectrica S.A. în vederea unui contract pe doi ani legat de lucrările preliminare vizând Reactorul 1 al centralei de la Cernavodă – unul dintre cele două generatoare CANDU ale centralei, care asigură 20% din curentul electric al României, relatează Marketwatch citat de Rador.

Lucrările se adaugă unui proiect anterior al celor de la SNC-Lavalin din Cernavodă, anunțat în 2022 – un contract pe doi ani și jumătate în valoare de 64 milioane de dolari canadieni, care să asigure lucrări de proiectare și servicii de achiziții de primă necesitate.

Lucrări de întreținere la Cernavodă

Compania a anunțat că un personal specializat din partea firmei nucleare canadiene va efectua lucrările de proiectare necesare în conformitate cu modificările și cu recomandările rezultate din evaluarea celor de la SNC Lavalin, selectate de Nuclearelectrica în vederea modernizării parțiale a Centralei 1. Potrivit declarației celor de la SNC-Lavalin, vor fi proiectate noi infrastructuri și clădiri, necesare bunei funcționări a reactorului.

Viitorul proiect de modernizare de la Cernavodă 1 vizează prelungirea funcționării reactorului până în 2060. Potrivit declarației celor de la SNC-Lavalin, guvernul român și Nuclearelectrica și-au manifestat totodată intenția de a finaliza unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, unde un reactor nou proiectat ar urma să apeleze tot la tehnologia CANDU (Canadian Deuterium Uranium).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.