DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

SNSPA sfidează anunțul lui Cîmpeanu și anunță că va rămâne online până pe 4 aprilie: 'Peste 60% dintre studenții noștri nu sunt din București'

monitorulcj.ro
remus pricopie

Conducerea SNSPA a decis ca toate activitățile didactice să se desfășoare on-line până pe 4 aprilie. Decizia a fost luată în baza autonomiei universitare: „SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”.

Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a analizat impactul ridicării stării de alertă asupra procesului didactic și a hotărât ca, până în data de 4 aprilie 2022, toate activitățile didactice să se desfășoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universității, în mediul online.

„Cadrul legislativ în vigoare permite universităților, în baza autonomiei universitare, să utilizeze metode didactice de predare-învăţare-evaluare în format online, până la finalul anului universitar 2021-2022. SNSPA respectă legea, așa cum a făcut-o mereu, și consideră că aplicarea ei trebuie făcută cu responsabilitate față de comunitatea academică. De asemenea, SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”, potrivit unui comunicat de presă.

Conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenții și profesorii SNSPA să fie consultați cu privire la reluarea cursurilor și seminarelor, în format fizic, la sediul universității.

„Este firesc să revenim la învățământul fizic, dar trebuie să stabilim concret mecanismul etapizat și predictibil în care se va derula acest proces, fără a perturba activitățile didactice. Le mulțumesc studenților că în toată această perioadă au făcut sacrificii și au fost aproape de SNSPA. Le garantez că SNSPA nu îi va pune în situația ca peste noapte să ia decizii cu un impact considerabil. Peste 60% dintre studenții noștri nu sunt din București. Reluarea activităților didactice în format fizic presupune cazarea studenților, dar o bună parte din locurile disponibile în căminele SNSPA sunt puse la dispoziția refugiaților din Ucraina. Toate acestea ne obligă să luăm decizii responsabile”, spune rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

El apreciază că învățământul în forma fizică este evident dorit de toată lumea și este normală revenirea la acest sistem, „dar nu într-o manieră care prejudiciază derularea procesului didactic”.

„Pe de altă parte, sistemul online s-a dovedit că are și multe avantaje, care ar trebui păstrate. Acest sistem de învățare, care este specific generațiilor digitale de astăzi, nu trebuie privit ca un adversar al școlii, ci ca un mijloc complementar”, adaugă Remus Pricopie.

În funcție de rezultatul consultărilor, conducerea SNSPA va decide modul în care se vor desfășura activitățile de curs și seminar, începând de luni, 4 aprilie 2022, pentru studenții înmatriculați la programele de licență, masterat și doctorat, din cadrul fiecărei structuri academice a universității.

Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopții.

„Am hotărât să nu mai prelungim, dincolo de 8 martie, starea de alertă instituită în România”, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis. El a spus că „epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat-descendentă la noi în țară, iar valul 5 este aproape de a se încheia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.