Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soții Clooney vor ajuta 3.000 de copii sirieni să meargă la școală în Liban

clooney

Soţii Amal şi George Clooney vor ajuta 3.000 de copii ai refugiaţilor sirieni să meargă la şcoală în acest an în Liban, unde, potrivit ONU, aproximativ 200.000 de minori veniţi din ţările limitrofe afectate de război sunt privaţi de dreptul la educaţie, informează AFP, conform agerpres.ro

Educaţia celor 3.000 de copii sirieni va fi finanţată prin intermediul unui parteneriat de 2,25 milioane de dolari, anunţat luni de The Clooney Foundation şi Google, care vor oferi şi echipamente în valoare de 1 milion de dolari produse de compania Hewlett Packard. 

Parteneriatul cu UNICEF va permite celor şapte şcoli publice libaneze înscrise în program să ofere educaţie acestor copii, care, deocamdată, nu sunt şcolarizaţi. Acelaşi acord va permite testarea unui proiect-pilot ce pune la dispoziţie copiilor libanezi şi ai refugiaţilor diverse instrumente tehnologice moderne, au precizat soţii Clooney. 

"Mii de copii refugiaţi sirieni se confruntă cu un mare pericol, pericolul de a nu fi niciodată un element productiv pentru societate. O educaţie formală poate permite schimbarea acestui fapt", au adăugat Amal şi George Clooney într-un comunicat. 

"Nu vrem să pierdem o generaţie întreagă pentru că ei nu au avut noroc în viaţă şi s-au născut în locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit", au adăugat soţii Clooney. 

Peste 1 milion de sirieni - dintre care peste 500.000 de copii - sunt înregistraţi ca refugiaţi în Liban, după ce şi-au părăsit ţara din cauza unui război civil ce durează de peste şase ani şi care a făcut peste 330.000 de victime. 

Amal Clooney, născută în Liban, înainte ca familia ei să se mute în Marea Britanie, este o celebră avocată şi militantă pentru drepturile omului. Ea s-a căsătorit cu actorul american George Clooney în 2014. Soţii Clooney au devenit pentru prima dată părinţi - de gemeni - în iunie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.