Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta Ucrainei, discutată de șefii spionilor din SUA și Rusia: Cel mai des folosite cuvinte au fost 'stabilitate strategică', 'securitate nucleară', 'Ucraina'

SVR
Serghei Narîşkin

Şeful serviciului de informaţii externe ale Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că, la întâlnirea avută în noiembrie cu directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, William Burns, a discutat despre probleme nucleare şi despre Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Narîşkin şi Burns, care s-au întâlnit la Ankara pe 14 noiembrie, sunt responsabilii rus şi american de rangul cel mai înalt care s-au aflat faţă în faţă de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Rusia nu a comentat anterior despre ce s-a discutat, afirmând că este un subiect sensibil. Washingtonul a declarat că Burns a transmis un avertisment cu privire la consecinţele oricărei utilizări a armei nucleare de către Rusia.

Elizabeth Rood, însărcinat cu afaceri la ambasada SUA la Moscova, a spus săptămâna această pentru agenţia rusă RIA că Burns ''nu a negociat nimic şi nu a discutat o reglementare a conflictului din Ucraina''.

Narîşkin a afirmat pentru aceeaşi agenţie: ''În ce mă priveşte, confirm declaraţia dnei Rood. În plus, pot menţiona că cel mai des folosite cuvinte au fost 'stabilitate strategică', 'securitate nucleară', 'Ucraina' şi 'regimul de la Kiev'''.

Şeful SVR a confirmat de asemenea afirmaţia însărcinatului cu afaceri american potrivit căreia Rusia şi Statele Unite au un canal de gestionare a riscurilor şi că, dacă ar fi nevoie de încă o discuţie de acest fel, ea ar putea avea loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.