Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în Justiţie: Judecătoare de Curte de Apel, condamnată la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

judecatori

O judecătoare cu grad de Curte de Apel a fost condamnată, vineri, 17 noiembrie, de o instanță clujeană la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru ucidere din culpă, după ce a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni, informează clujust.ro.

Judecătoarea Cristina Nicoară de la secția civilă de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost condamnată de Curtea de Apel Cluj la 2 ani închisoare cu suspendare pentru accidentul rutier din aprilie 2014, când a lovit un bărbat pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Victima a decedat ulterior la spital. La momentul accidentului, Nicoară era vicepreședintele CA Alba Iulia.

Vezi şi: ALERTĂ - Europarlamentarul Sorin Moisă demisionează din PSD. Critici dure pentru Dragnea

MINUTA:

"Condamna inculpata Nicoară Cristina Gheorghina pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art.192 alin 1 si 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare.

Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior mentionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata NCG va respecta urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la serviciul de probatiune Alba la datele fixate de acesta

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Conform art.93 alin.2 cp obliga inculpata sa frecventeze un program de de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate.

In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii pe o perioada de 80 zile la Primaria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeteana Alba.

Vezi şi: Fostul principe Nicolae lansează acuzaţii grave la adresa mătuşii sale: Declaraţii falsificate şi bani pentru tăcere

De asemenea, instanța a obligat partea responsabila civilmente SC Unita Asigurări SA la plata sumei de 7.912,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare avansate de catre partea civila Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Judecătoarea a fost pusă la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmaririi penale si a judecarii fondului în cuantum de 2.000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Totodată, instanța clujeană a sesizat Curtea Constitutională cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.35 din OUG 192/2002 republicata invocata de catre inculpată în prezentul dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.