Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în SUA: Fostul director al New York City Ballet a fost declarat nevinovat după o anchetă privind acuzaţii de hărţuire sexuală

ciocanel judecator

Fostul director al New York City Ballet (NYCB), Peter Martins, a fost declarat nevinovat de o anchetă care nu a confirmat acuzaţiile de hărţuire morală, fizică şi sexuală aduse de foşti dansatori, care au provocat plecarea sa din funcţie la începutul lunii ianuarie, informează AFP. Ancheta a fost efectuată de New York City Ballet şi încredinţată unei avocate din exterior, Barbara Hoey, care nu a putut stabili autenticitatea acuzaţiilor, potrivit New York Times, conform Agerpres.

Contactat de AFP, New York City Ballet nu a făcut nici un comentariu, în plus faţă de cele ale lui Hoey. Singurul director de la New York City Ballet de 27 de ani, Peter Martins a fost acuzat că a agresat, verbal şi fizic, mai mulţi dansatori şi dansatoare. Alţii i-au reproşat că s-a folosit de influenţa sa pentru a face sex cu unii dintre angajaţii companiei de balet, cărora le-a conferit apoi roluri importante în spectacolele sale.

Foşti dansatori, citaţi de The New York Times, au reacţionat la concluziile anchetei, estimând că aceasta nu a fost decât un mijloc de acoperi acţiunile celui care a creat peste 80 de coregrafii. Alţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultatele anchetei, estimând că această personalitate care a reprezentat New York City Ballet pentru mai mult de un sfert de secol a fost demis pe nedrept. "Sunt mulţumit de rezultatele acestei anchete", a declarat Peter Martins, 71 de ani, într-o declaraţie scrisă trimisă de avocatul său AFP. Martin, de origine daneză, a intrat în componenţa NYCB ca dansator în 1970, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.