Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în SUA: Un comandant de poliţie al unui district din Chicago, împuşcat mortal

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Un comandant de poliţie al unui district a fost împuşcat mortal în timpul unei intervenţii a forţelor de ordine, în urma unui apel telefonic, în centrul oraşului Chicago, au anunţat autorităţile, relatează CNN. Comandantul Paul Bauer, în vârstă de 53 de ani, a urmărit marţi un suspect, în urma unei altercaţii cu alţi ofiţeri, din care acesta a reuşit să fugă, a anunţat şeful poliţiei Eddie Johnson. Comandantul, care participa la un antrenament, a auzit alerta, potrivit postului WBBM, afiliat CNN.

Bauer, un veteran aflat în poliţie de 31 de ani, l-a găsit pe suspect, care l-a împuşcat de mai multe ori, a precizat Johnson. Bauer nu se afla în timpul programului atunci când a răspuns prin staţia radio unui apel al unor agenţi tactici ce patrulau într-o zonă învecinată, a declarat Johnson iniţial.

Însă ofiţerul Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Chicago (CPD), a anunţat miercuri pe Twitter că Bauer era în timpul programului. ”Comandantul CPD Paul Bauer se afla în timpul serviciului atunci când a fost ucis, în această după-amiază”, a anunţat Guglielmi. ”Informaţii iniţiale de la faţa locului potrivit cărora nu se afla în timpul programului au fost incorecte şi actualizate”.

Bauer era căsătorit şi avea o fiică. ”Este o zi dificilă pentru noi toţi, dar vom trece de ea”, a declarat Johnson la spitalul unde a fost condus Bauer. Un suspect a fost reţinut, potrivit CNN.

Focurile de armă au fost trase marţi, către ora locală 14.30 (22.30, ora României), în apropiere de sediul Guvernului Illinois, în zona Loop, la Chicago. Bauer este primul ofiţer din cadrul Poliţiei din Chicago ucis prin împuşcare de la uciderea, în 2011, a ofiţerului Clifton Lewis, potrivit postului WLS, afiliat CNN.

El este al 12-lea ofiţer din cadrul agenţiilor de aplicare a legii împuşcat mortal anul acesta.

Doi ofiţeri din Westerville, în Ohio, au fost ucişi prin împuşcare sâmbătă, în timpul unei intervenţii în urma unui apel.

”Comandantul Bauer a reprezentat cele mai înalte idealuri ale Departamentului de Poliţie din oraşul nostru”, a declarat primarul Rahm Emanuel.

El a fost comandantul Districtului al 18-lea, situat în latura Near North, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.