Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în Turcia: 'Creierul' atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul din 2016 ar fi fost ucis în Georgia

wizardistanbul.com
aeroport ataturk

Autorităţile georgiene au declarat luni că verifică dacă cecenul Ahmed Ciataiev, bănuit că ar fi organizat atentatul din iunie 2016 de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, se numără printre jihadiştii ucişi la Tbilisi în cadrul unei operaţiuni a forţelor speciale georgiene, relatează AFP. Trei bărbaţi înarmaţi, ascunşi într-o clădire aflată la periferia capitalei georgiene, au fost ucişi miercuri şi un al patrulea a fost arestat în timpul unei operaţiuni antiteroriste care a durat peste 20 de ore, în care şi-a pierdut viaţa şi un poliţist, conform Agerpres.

'Presupunem că Ciataiev se numără' printre cei trei terorişti ucişi în această operaţiune, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de securitate georgiene, Nino Guiorgobiani. 'Nu putem fi siguri până când experţii nu îşi vor termina treaba', a spus ea, adăugând că 'agenţii din SUA participă la anchetă'.

Autorităţile georgiene au păstrat până acum discreţia în legătură cu această operaţiune spectaculoasă, precizând doar săptămâna trecută că bărbaţii înarmaţi vizaţi de forţele speciale nu sunt cetăţeni georgieni şi aparţin 'unui grup terorist', fără să indice dacă este vorba sau nu despre un grup islamist.

Presa turcă l-a identificat pe cecenul Ahmed Ciataiev ca fiind 'creierul' atentatului comis de trei kamikaze pe 28 iunie 2016 pe aeroportul Ataturk din Istanbul, unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, în care au fost ucise 47 de persoane. Potrivit cotidianului Hürriyet, Ciataiev ar fi liderul Statului Islamic din Istanbul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.