Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOCANT - Zeci de morminte profanate în Danemarca - Cum şi-au bătut joc făptaşii de pietrele funerare

cimitir cruci acoperite

Peste 80 de morminte dintr-un cimitir evreiesc din Danemarca, a anunţat duminică poliţia, într-un comunicat preluat de AFP, citată de AGERPRES.

Pietrele de mormânt au fost mâzgălite cu vopsea verde sau dărâmate la Randers, în vestul ţării. Nu au fost desenate simboluri şi nu au fost scrise texte, ci doar s-a vărsat vopsea, a precizat Bo Christensen, purtător de cuvânt al poliţiei, conform agenţiei de presă locale Ritzau.

O plângere privind actul de vandalism a fost înregistrată încă de sâmbătă; poliţiştii au deschis o anchetă, dar nu au fost în măsură să determine când s-a produs infracţiunea.

Cimitirul evreiesc din Randers a fost înfiinţat în secolul al XIX-lea, când în oraş trăia cea mai mare comunitate evreiască din Danemarca, în afară de cea din Copenhaga. În prezent, în regatul danez trăiesc circa 6000 de evrei, majoritatea în capitală.

În 2015, marea sinagogă din Copenhaga a fost ţinta unui atentat soldat cu un mort. Poliţia a declarat că autorul a fost un cetăţean danez de origine palestiniană, Omar El-Hussein, în vârstă de 22 de ani, care ucisese în ajun încă un om, la o conferinţă pe tema libertăţii de exprimare. El a rănit cinci poliţişti şi a fost în cele din urmă împuşcat mortal de forţele de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.