Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Société Générale intenționează să reducă 1.600 de locuri de muncă, în special din segmentul corporativ

societe generale

Société Générale intenționează să reducă 1.600 de locuri de muncă, în special din segmentul corporativ și al investițiilor bancare, în încercarea de a-și spori profiturile, după performanța slabă înregistrată anul trecut, a declarat marți banca franceză, citată de Reuters potrivit mediafax.

Această mișcare face parte dintr-un plan al companiei, anunțat în februarie, care presupune reducerea costurilor cu 500 de milioane de euro, după o cădere puternică a pieței, care a determinat reducerea veniturilor și a profitabilității.

„De la începutul lunii februarie, am realizat o revizuire a tuturor activităților din sectorul bancar corporativ și de investiții. Scopul nostru este restabilirea rentabilității”, a declarat Severin Cabannes, vicepreședinte al SocGen și director al sectorului de investiții și al celui corporativ.

Banca, care are 18.000 de angajați în 30 de țări în sectoarele menționate, a declarat că va reduce 750 de locuri de muncă în Franța, unde toate concedierile vor fi facultative. Oamenii vor primi un stimulent financiar sau alt loc de muncă în cadrul băncii.

Aproximativ 50 de traderi își vor pierde locul de muncă în Franța, a afirmat un reprezentant al sindicatului. „Ocupanții posturilor respective sunt greu de deplasat în cadrul băncii, deoarece în orice alt loc de muncă ar presupune pierderea bonusurilor, care reprezintă o parte semnificativă a venitului lor”, a spus acesta.

SocGen va închide, de asemenea, unele afaceri și va reduce drastic altele, concentrându-se asupra afacerilor în care concurează cu succes pe scena mondială, cum ar fi derivatele de capital și private banking și va încerca să îmbunătățească performanța unității de management al activelor Lyxor. SocGen va înceta, de asemenea, să deservească clienți care nu sunt suficient de profitabili.

Deși acțiunile altor bănci importante din Europa și-au revenit în acest an, cele ale SocGen au scăzut cu mai mult de trei procente până în prezent, în 2019, ducând la apariția unor îngrijorări legate de solvabilitate și rentabilitate. Acțiunile au pierdut peste 39% în ultimele 12 luni.

Sub presiunea investitorilor, directorul executiv Frederic Oudea a declarat că SocGen va vinde mai multe active decât planificase inițial pentru a-și crește ratele de solvabilitate. Banca se așteaptă să elibereze până la 10 miliarde de euro în capital, în cadrul reorganizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.