Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social-democrații danezi cer EXCLUDEREA PSD din PES: demersul ia amploare la un nivel URIAȘ

Inquam Photos
Dragnea Parlament

PSD are tot mai multe probleme, iar atacurile cele mai dure vin din partea colegilor social-democrați din Europa. La inițiativa comunității de români din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, social-democrații din Danemarca au acceptat să ceară excluderea PSD din familia Socialiștilor europeni. O scrisoare similară cu cea transmisă socialiștilor din Danemarca va fi tradusă în mai multe limbi și trimisă către partidele socialiste din țările europene.

Citește și: Partidul Social Democrat din Elveția, atac VIOLENT la adresa lui Liviu Dragnea: El este PĂPUȘARUL

Parlamentarul Orla Hav, unul dintre liderii partidului social democrat danez, a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

”Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, informează Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.