Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social-democrații atacă AUR în Parlamentul European: Incită la URĂ

Facebook/ Victor Negrescu
Victor Negrescu

Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, şi-a exprimat în plenul legislativului european de la Strasbourg solidaritatea cu profesorii şi studenţii Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative după atacurile lansate de AUR, solicitând sprijinul Comisiei Europene.

Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, promovând în universităţi materiale de propagandă politică de tip fascist, prin care se incita la ură şi se atacau în mod direct cadrele didactice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, a transmis Negrescu, potrivit News.ro.

„În calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European sunt solidar cu colegii mei profesori din cadrul SNSPA şi cu studenţii universităţii şi solicit Comisiei Europene să reacţioneze public la aceste tipuri de acţiuni anti-democratice, direcţionate împotriva educaţiei. Orice pas înapoi în ceea ce înseamnă protejarea libertăţii de gândire din mediul academic înseamnă un pas înapoi în protejarea democraţiei şi a valorilor europene", a declarat eurodeputatul român, Victor Negrescu.

„Trebuia să vorbesc astăzi despre viitorul Europei”

Reprezentantul României în Parlamentul European a criticat vehement promovarea mesajelor incitatoare la ură şi încălcarea autonomiei şi libertăţii de exprimare academice.

„Trebuia să vorbesc astăzi despre viitorul Europei şi propunerea franco-germană de reformare a UE. Dar ceea s-a întâmplat cu ocazia deschiderii anului universitar din România m-a determinat să schimb tema. Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, promovând în universităţi materiale de propagandă politică de tip fascist, prin care se incita la ură şi se atacau în mod direct cadrele didactice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. Acest tip de manifestare asumată de liderii extremişti contravine Cartei Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene, dar şi principiilor autonomiei şi libertăţii de exprimare care caracterizează mediul universitar" a subliniat europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje. ”Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. ”Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat”, a transmis liderul AUR. La rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat că George Simion a organizat un ”atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.