Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social-democrații par de neoprit și în Germania: Defilează în sondaje, în fața formațiunii lui Merkel

olaf scholz

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania pare să se distanţeze de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în preferinţele electorale pentru scrutinul parlamentar federal, conform celor mai noi date ale sondajelor de opinie, informează site-ul T-Online.de.

Conform unui sondaj efectuat de Institutul Kantar la solicitarea revistei Focus, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se situează la nivelul de 26% (în plus cu 1% comparativ cu săptămâna trecută), scrie mediafax.ro.

În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, este la nivelul de 20% (cu 1% mai puţin faţă de săptămâna trecută).

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) rămâne la nivelul de 17% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 12%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Sondajele de opinie din Germania prefigurează posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD).

În preferinţele pentru postul de cancelar, Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD), este creditat cu 30%, conform unui sondaj al Institutului Forsa publicat marţi. Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.