Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii din Republica Moldova supărați după ce forțele de ordine au strâns corturile protestatarilor din centrul Chișinăului: 'Este o crimă'

tv8.md.
protest televizor chisinau

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vine cu o declarație după ce forțele de ordine au scos toate corturile protestatarilor din centrul Chișinăului.

Potrivit partidului, a fost încălcat dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta, transmite Știri.md.

"Este o crimă să utilizezi forța împotriva oamenilor simpli. În pofida oricăror opinii subiective, dreptul cetățenilor de a protesta, de a-și exprima poziția în cadrul unor acțiuni legale este de neclintit.

În cazul nerespectării de către protestatari a normelor legale, decizia finală aparține instanței și nu unui polițist înarmat cu un baston. Nimeni nu este în drept să înlocuiască instanța și să fie mai presus de lege.

Considerăm că în spatele acțiunilor ilegale și grosolane ale Poliției se află indicațiile Maiei Sandu, care deja a uitat cum, la 31 august 2018, Poliția a utilizat forța în raport cu ea și colegii săi. Totodată, președintele a uitat de propriile declarații și promisiuni.

Solicitările lui Sandu de a înăspri Legea cu privire la întruniri și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale nu sunt altceva decât un demers antidemocratic, care transformă țara într-o dictatură și o luptă cu cei care gândesc altfel.

Socialiștii condamnă declarațiile și acțiunile președintelui și fac apel la misiunile diplomatice, organizațiile internaționale, Consiliul Europei să dea dovadă de principialitate și să o cheme pe Maia Sandu la răspundere. La fel vor proceda și cetățenii Republicii Moldova", se arată în declarația PSRM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.