Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii Europeni își aleg șeful suprem: Congres mare la Berlin, cu Olaf Scholz între invitați

PSD
Marcel Ciolacu PSD

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) se va reuni în Congres, cel mai înalt organism decizional al partidului, în zilele de 14-15 octombrie la Berlin. PSD este membru al PES.

Pe 14 octombrie, delegaţii îl vor alege pe noul preşedinte al PES şi vor vota o rezoluţie cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Europa, precum sprijinul pentru Ucraina, energia, costul vieţii, drepturile fundamentale, alianţa dintre progresul ecologic şi cel social, conform site-ului partidului citat de agerpres.ro.

În cursul serii de vineri 14 octombrie, va avea loc o întâlnire a liderilor, deschisă pentru mass-media, iar sâmbătă vor avea loc dezbateri cu şefi de guvern şi lideri politici, precum şi un discurs al cancelarului german, Olaf Scholz.

În ceea ce priveşte alegerea viitorului preşedinte al PES, membrii Comisiei statutare şi electorale a PES au validat săptămâna aceasta candidatura fostului prim-ministru al Suediei, Stefan Lofven, care va fi prezentată Congresului la Berlin.

Cele 33 de partide membre cu drepturi depline ale PES au fost eligibile pentru a desemna un candidat. Perioada de nominalizare a fost deschisă între 15 iulie şi 15 septembrie.

Actualul preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni, bulgarul Serghei Stanişev, a anunţat în avans că nu va candida la realegere, în pofida prezenţei puternice obţinute de social-democraţi în Consiliul European, în Comisia Europeană şi, în general, pe agenda UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.