Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii moldoveni anunță un mare protest în fața Curții Constituționale a Republicii Moldova în problema Limbii române

PSRM
PSRM

PSRM anunță un protest pentru săptămână viitoare, ziua de luni, 6 martie 2023, în fața Curții Constituționale (CCM), pentru a-și arăta în plus nemulțumirea față de modificările efectuate, în prima lectură, de către deputații PAS, potrivit cărora, sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în legislația Republicii Moldova.

Protestul este preconizat să se înceapă la ora 12:00, transmite realitatea.md.

Amintim că, pe 2 martie 2023, Parlamentul a adoptat în prima lectură, cu votul a 54 de deputați PAS, proiectul de lege care prevede ca în legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, sintagma „limba moldovenească” să fie înlocuită cu „limba română”, la fel vor fi înlocuite cu „limba română” și sintagmele: limba oficială, limba de stat sau limba maternă.

BCS a protestat, blocând tribuna din plen.

În aceeași zi, spre seară, Kremlinul a reacționat prin Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, amenințându-ne cu Transnistria. A doua zi, ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat că: „Nicio țară din lume nu ne poate dicta cum să ne numim limba în care vorbim”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.